SAUNA ONLINE - Ervaringen met sauna's, thermen en spa's

Sauna weekend met Weekenddesk


De beste deals bij Groupon!


Sauna's in de provincie Vlaams Brabant

Beschrijvingen van sauna's in de provincie Vlaams Brabant. Ook jij kunt meedoen!

Over Thermen Dilbeek, ideaal om tot rust te komen. Thermae Grimbergen, Sauna Phoenix in Landen, La Nostra Vita in Molenstede (Diest) en Saunacenter Elzenhof in Tielt-Winge.

Klik hieronder op de provincie of op de sauna, thermen, spa

Steden in Vlaams Brabant :


Klik hier voor beschrijving van sauna, thermen, spa :


Dilbeek
Grimbergen
Landen
Molenstede (Diest)
Tielt-Winge

Sauna & Beauty Thermen Dilbeek

Sauna & Beauty Thermen Dilbeek

Ideaal om tot rust te komen. Je ziet er nauwelijks kinderen, onder bepaalde leeftijd zijn ze ook niet toegestaan.
GSM's zijn er ook niet toegelaten. Er is o.a. een groot binnen-buitenzwembad (zie foto) met overloopsysteem 33C waar je heerlijk baantjes kunt trekken, een infrarood-sauna, douches zijn netjes (zeep/shampoo & bodymilk staan ter beschikking) etc...Daarnaast vind je er een restaurant met uitgebreide kaart & prima bediening. Eveneens een ruime parking aanwezig. Enig minpunt is dat er "voorloping" geen relaxruimte te vinden is, maar ik heb me laten vertellen dat die er tegen volgend jaar zal komen. Thermen Dilbeek is gemakkelijk te bereiken.

Voor mij een dikke 9.5 omwille van de verschillende sauna & beauty-voorzieningen & de aangename rustgevende sfeer!!! Een aanrader zondermeer :-))

Groetjes Edwin

Thermen Dilbeek - Kattebroekstraat 290 - Dilbeek - website

Thermae Grimbergen te Grimbergen

Thermae Grimbergen te Grimbergen

Een nieuwe link voor jullie website: www.thermae-grimbergen.be.
Grimbergen ligt ten noord-oosten van Brussel, net buiten de Brusselse ring (afrit 7). Alle nodige informatie staat op hun website.

Groetjes, Antje.

Thermae Grimbergen - Wolvertemsesteenweg 74 - Grimbergen - website

Sauna Phoenix in Landen

Sauna Phoenix in Landen

Bij het binnen komen werden wij er hartelijk ontvangen door de eigenaars. Nadat we ons omgekleed hadden volgde er een rondleiding met uitleg!! Het interieur van dit centrum is heel modern ingericht met veel lichtinval en je hebt een goed overzicht op de faciliteiten. Je kan er beschikken over: een droge sauna van 85c, een caldarium met lichteffecten (zeer rustgevend), een stoombad, twee grote whirlpools, een binnenzwembad met onderwater muziek, een warm voetenbad, een koudwaterbad, warme en koude douches.
Vanuit het thermen gedeelte en de taverne heb je een goed uitzicht op de grote ligweide en het terras.
Op de eerste verdieping vind je een ruime relaxkamer met lederen zetels (om heerlijk in weg te dromen!!) en een kruidenkamer. Je hebt er een prachtig uitzicht op het Haspengouwse landschap, zeer mooi, zeker bij zonsondergang. Tegen een meerprijs kan je er ook genieten van een energetische massage, een relaxmassage of gebruik maken van wat het schoonheidsinstituut je te bieden heeft. Er zijn ook dag arrangementen beschikbaar.

In de taverne is het leuk te vertoevenen er word een goede keuken geserveerd door het vriendelijk personeel.
Voor de vroege bezoekers , vanaf 10u00 tot 11u00, is er een ontbijt voorzien inbegrepen in de prijs. Handig meegenomen!!
Badkledij is in dit centum verboden doch een badjas of handdoek is gewenst in de taverne.Deze zijn eventueel terplaatse te huren.

Voor mensen die, zoals wij, willen genieten van een rustige, relaxerende dag is dit KRAAKNETTE centrum zeker aan te raden!!!!!!! Misschien komen wij mekaar daar wel eens tegen.


Groetjes en nog veel saunaplezier.... Rudi & Annick

Sauna Phoenix - Steenweg op St.-Truiden 442 - Landen (Walshoutem) - website

La Nostra Vita in Molenstede (Diest)

La Nostra Vita in Molenstede (Diest)

Hallo,

In Diest heeft vorige week een splinternieuwe sauna zijn deuren geopend, La Nostra Vita. De inrichting van deze sauna is stijlvol en luxueus met intieme behandelcabines. Ze beschikken over verschillende sauna?s zoals een panoramische sauna, infra-rood cabine, biosauna en stoomcabine.
Buiten wacht het verwarmd buitenzwembad, whirlpool en een kotasauna waar dagelijks opgietsessie?s plaatsvinden. Massieve boedhabeelden en kabbelende waterpartijen in de tuin dragen bij tot de complete zenervaring. Tevens hebben zij een prachtige taverne waar je kan genieten van heerlijke gerechten, waar je nadien van een heerlijk glaasje wijn kan genieten aan de open haard.

Zeker een sauna dat een bezoekje waard is.

La Nostra Vita - Turnhoutsebaan 244 - 3294 - Molenstede (Diest) - website


Klantvriendelijkheid in la nostra vita!

Onze kinderen van 12-9-6 zijn gewoon om samen met ons naar sauna?s te gaan. Ze weten dat ze zich rustig moeten houden en de andere klanten niet mogen storen. Ze nemen ook een boek of gezelschapsspel mee zodat ze zich rustig kunnen houden. Na ongeveer 1 uurtje in het zwembad (terwijl wij in de whirlpool een oogje in het zeil hielden) kwam de moeder van de eigenaars ze een gigantische preek geven omdat ze niet op het padje hadden gelopen en in het zwembad waren gesprongen. Onze kinderen weten dat ze niet in het zwembad mogen springen als ze de andere gasten daarmee kunnen storen. Ik begrijp dat er saunaregels zijn, maar er waren GEEN gasten in het zwembad, niet in de whirlpool en ook niet in de tuin! (het was een rustige maandag en er waren weinig mensen in het complex) Ze konden in principe niemand storen! Naar mijn gevoel waren de kinderen niet welkom en stoorde ze zich aan normaal kindergedrag. Jammer! We hadden nog wel een dagje kunnen genieten van ons saunabezoek als ze, op een klantvriendelijke manier, het voor hun hinderlijke gedrag kwamen uitleggen. Dan hadden wij ?als ouders? onze kinderen tot de orde kunnen roepen. Nu waren ze alleen erg geschrokken en zowel de kinderen als wijzelf voelden ons er niet meer welkom. In hun huisreglement staat: enkel kinderen vanaf 12 jaar, maar dan moeten ze consequent zijn en aan hun deur een bordje hangen: honden en kinderen niet toegelaten!

Anja

Saunacenter Elzenhof in Tielt-Winge

Saunacenter Elzenhof in Tielt-Winge

Goede morgen,

Deze vrij nieuwe sauna (geopend op 1 april 2006) is werkelijk een pareltje. Ik ga er regelmatig genieten van de verschillende saunafaciliteiten en het prachtige overdekte zwembad. Het is niet de grootste sauna van Belgi, maar waarschijnlijk de goedkoopste. Zeker als je rekening houdt met de uitgebreide faciliteiten. De ligging is echt prachtig in een rustig landbouwgebied.

Jos

Saunacenter Elzenhof - Hazelaarstraat 36 - Tielt-Winge (Meensel-Kiezegem) - website


Hallo,

Ik wil even mijn ervaringen meedelen betreffende Saunacenter Elzenhof. Het is prijs/kwaliteit misschien wel de beste die er is. Inkom is 13 euro en voor een 10 beurtenkaart betaal je slechts 85 euro. Zaterdag en zondag is er de mogelijkheid om in badpak een sauna te nemen dit tot 14.00 u. Het personeel is zeer vriendelijk, leuke menukaart en echt een mooie taverne. Het is niet echt het grootste maar zeker een van de gezelligste! Ikzelf ben er grote fan van. Voorkeur is natuurlijk dat je een sauna naakt neemt en dat is daar wel de hoofdregel en toegegeven de drempel was zeer laag. Wat mij betreft scoort deze een mooie 8/10. Ook alle lof voor de massage!

Groetjes Dirk


Wij waren vandaag in sauna complex Elzenhof te Tielt - Winge.

Wij zijn regelmatige saunagangers naar familie sauna's en verblijven daar dan meestal van vlak na de middag tot omzeggens sluitingstijd ........ een lekker dagje relaxen dus. Het feit dat we om 17 uur al terug thuis waren ( vertrokken om 13 uur en is dik half uur rijden ) zegt al heel veel !!!!

Bij sauna hoort ook relaxen en uitrusten na de opwarming en afkoeling maar je moet daar eens een vrij bed proberen te vinden !!!!!!!! De vaste, abonementen en locals houden alle bedden binnen bezet door hun badlakens erop te laten liggen terwijl ze gaan eten, saunan, roken, drinken, etc........... Plots zagen we toch twee bedden waarop geen handdoeken of boeken of dergelijke lagen, dus wij denken dat we geluk hadden ........... ja wadde. Bleek dat een koppel met 2 KLEINE kinderen deze en nog twee andere bedden claimde ( 4 in totaal dus !!!) en wij dus maar konden opkrassen! Om een rel te vermijden hebben we dat dan ook maar gedaan, maar voor mij was de fun er helemaal af. Idd de goedkoopste misschien, maar zelfs dan nog te duur. In het dompelbad dwarrelde allerlei vuil rond zodat wij daar eigenlijk geen gebruik van durfden te maken .. Al bij al: de slechtste ervaring op sauna gebied die ik in 20 jaar heb meegemaakt !!!!! Niet voor herhaling vatbaar!

Marc


Vandaag, Sauna Elzenhof:

Je komt binnen in een soort fermette waarvan de woonkamer omgebouwd is tot onthaal, bar, restaurant?via een oud groen klapdeurtje kom je in een kleedkamer met versleten kastjes, en een vuile plakkerige vloer. Tja, dat het maar moest kunnen voor deze prijs dachten we. Maar het ging van kwaad naar erger.?Wat een inrichting!!! Plastieken planten en fake rotssculpturen, veranda-achtige bijgebouwen en een overkapping over het buitenzwembad, de douchekoppen werkten maar half, plastieken gescheurde stoelen van lipton-icetea op het gras, (oude) frituurvetgeur op de ligweide, slechts n oude gammele buitendouche, een lichtjes groenwater-dompelbad waar ik niet in zou gaan. Eerlijk! En van de sauna's was wel op temperatuur en heb ik dan maar getest ... Het ziet er allemaal vies, afgeleefd en wansmakelijk ingericht uit.

De waardebon van 46 euro voor inkom (2 personen), 2 pintjes en 10 gefrituurde minisnackjes is in dit geval erg duur gezien de snacks er bovendien oneetbaar uitzagen (daarenboven mocht er blijkbaar ook naakt in het restaurantgedeelte rondgelopen worden ... wat ook niet eetlustbevorderlijk is als er een blote behaarde kont vlakbij je bord komt staan en tegelijk ongegeneerd zijn ballen aan het krabben is! Jeezes!

We zijn echte saunagangers en vonden in Belgie in de meeste gevallen wel kwaliteit, rust en zen, ontspanning schoonheid en reinheid. Maar hier hebben we het na 3 kwartier moeten opgegeven?de opgiet ten spijt want die zou volgens onze informatie aldaar goed zijn. Er zijn mensen die deze barak-achtige saunasfeer wel kunnen smaken..wij niet..

Anton en Reinhilde

SAUNA ONLINE . BE

HCG Tablets: de ECHTE afslankkuur!
| Contact | Privacy en Copy Right | Disclaimer | Links | SiteMap |