SAUNA ONLINE - Ervaringen met sauna's, thermen en spa's

Sauna weekend met Weekenddesk


De beste deals bij Groupon!


Sauna's, wellness centers in de provincie Antwerpen

Beschrijvingen van sauna's in de provincie Atwerpen. Ook jij kunt meedoen!

Over Sauna Mirage, Brasschaats badhuis, Sauna Molenhoeve, Fitopia Wellnesscentum, Sauna Aquarein, Saunacenter Jona, Sauna Hezemeer, Sauna Espace, Thermen Mineraal te Rijmenam, Sauna Suomi te Zandvoorde . . . . .

Klik hieronder op de provincie of op de sauna, thermen, spa

Steden in Antwerpen :


Klik hier voor beschrijving van sauna, thermen, spa :


Aartselaar
Belsele
Brasschaat
Broechem Ranst
Edegem
Grobbendonk
Herselt
Hezemeer, Laakdal
Kalmthout
Rijmenam

Sauna Mirage in Aartselaar

Sauna Mirage in Aartselaar

Hoi,

Ik vond het fijn om zo`n leuke site te vinden, maar ik vond het aantal besproken sauna`s nogal beperkt. Ikzelf ga regelmatig naar Le Mirage in Aartselaar (langs de A12) en vind dat een heel knappe sauna.

Ik heb hem leren kennen via een vriend die me eens meenam. Ik had een beetje schrik want het was de eerste keer, maar hij verzekerde me dat hij alleen klasse wou. En de Mirage was echt klasse: heel verzorgd, badjassen, handdoeke,... kon je huren, 3 sauna's, turks stoombad, 2 bubbelbaden binnen en 1 buiten, n sauna buiten, een buiten- en een binnenzwembad, en een gezellig restaurant en relaxruimte met in de winter een open haard waar je gezellig rond kan zitten.

Ik ben er zelf intussen al met verschillende vrienden geweest en allen waren ze even enthousiast. Misschien iets voor de saunagids?

Annemie

Sauna Mirage - A12 Boomsesteenweg 91 - Schelle-Aartselaar - website »


Hierbij mijn commentaar en ervaringen in familiesauna Mirage in Schelle.

Al enkele jaren zijn we vaste klant. Het was en is met dagen nog een rustige, gemoedelijke, familiale sauna. In de zomer lekker genieten van het zonnetje op de ligweide rond het zwembad met een hapje en drankje. De laatste maanden wordt de sfeer verpest. Gapers, lawaaimakers, sauna-gasten lastig vallen met vragen of ze er ook iets privé kunnen doen, of er camera's hangen, geen respect voor de voorgeschreven hygiëne enz. Spijtig dat men niet veel kan doen tegen deze sfeer verpesters.

Ben

Thermen Katara

Thermen Katara in Belsele

We hebben vorige zondag genoten van begin tot einde, het ontbijt was heel lekker en kan niet verbeterd worden en het was zijn prijs waard, dank u wel daarvoor.

Spijtig genoeg was de dag vlug voorbij maar we hadden heel wat te vertellen en te lachen met onze vrienden die we uiteindelijk na 5 maanden terugzagen.

Samen hebben we dan ook lekker genoten van het lekkere eten, en natuurlijk de leffe royal niet vergeten het was voor ons een prettige en aangename dag, proficiat aan de uitbaters en de opgieters en de rest van de crew !!!

Mvg, Jean-Paul

Thermen Katara - Nieuwe Baan 66 - Belsele - website »

Brasschaats Badhuis

Brasschaats Badhuis

Ik ben in het Brasschaats badhuis geweest in Belgie en dit was super. Een hyper modern badhuis met iets te koude douches en veel trappen lopen. Een super moderne uitstraling en als er te weinig bezoeker zijn krijg je er een beetje een verloren indruk maar ze zijn nog maar een half jaar open. Een hele goede indruk dus. Super hygienisch, slippers verplicht, etc.

Goed restaurant maar wat verwacht je anders in belgie? Het zou er voor de gezelligheid iets drukker moeten worden.

Ik laat je mijn verdere verloop van het bezoek wel weten, volgende keer ga ik naar de sauna in Den Bosch waar ik je wel het een en ander over laat weten.

Groeten, Jos

Brasschaats badhuis - Bredabaan 946A - Brasschaat - website »


Sauna Brasschaats Badhuis

In onze zoektocht naar kwalitatieve sauna's bezochten we het Brasschaats Badhuis. Laat je niet misleiden door het logo met Romeinse zuilen dat doet vermoeden dat je ook in deze sauna een opeenstapeling van kitscherige Romeinse zuilen en godenbeeldjes zal tegenkomen. Neen, in het badhuis heeft de gewoonlijke kitsch plaatsgemaakt voor strakke architectuur, moderne materialen en inrichting.

De sauna laat de traditionele tuinhuis-look links liggen en zorgt voor sauna's met grote ramen en een spectaculair uitzicht op de tuin (de panoramische kruidensauna) een achthoekige sauna in de tuin (Finse buitensauna) of een kleine sauna met kleurentherapie (bio-sauna) die als een blok in de centrale ruimt staat. Aan variatie geen gebrek want je vindt ook een Turks stoombad (met 2 verdiepingen in de banken), een zalige infrarood cabine (waar je net als de kuikentjes heerlijk kan genieten van het infrarood licht) of de gigantische Kelo waar het aangenaam warm en vochtig is.

In deze Kelo gaan ook de opgiet-sessies door, waarbij er iemand van de sauna zelf (in ons geval de super-sympathieke Rob) verschillende kruidenmengsels op de kolen giet en door het zwaaien met de handdoek de geur en warmte verspreidt. Deze uit twee delen van 20 minuten durende sessie was voor ons een openbaring. Ook al heb ik nog nooit me zoveel blote mensen in één ruimte gezeten, door de manier waarop Rob de sessie leidde voelden we ons nooit ongemakkelijk. De uitleg over de verschillende aroma's werd correct gegeven maar de humoristisch kwinkslagen van onze zwaaier zorgden er voor dat het niet al te serieus of zweverig werd. Belangrijk was dat gewaarschuwd werd dat de warmte en sommige geuren behoorlijk intens kunnen zijn, en er geen schaamte was om de Kelo te verlaten indien het te veel werd. Dat maakt een sessie ook voor beginners zeker een aanrader. Tussen de twee sessie door was er fruit om tijdens het afkoelen ook wat vocht op te nemen.

De sauna heeft een aangenaam zwembad dat heerlijk fris was en van binnen naar buiten doorloopt. Naast het aanbod aan sauna's zijn er natuurlijk ook voldoende douches, neveldouches, bubbelbaden, koude dompelbaden. Kortom een erg compleet complex.

Toen wij in de sauna waren was het er erg druk, volgens trouwe bezoekers van het complex veel drukker dan gewoonlijk. Het badhuis kan echter plaats bieden aan veel mensen, want op de sessie in de Kelo na- bleef de drukte in de sauna's zelf beperkt. Het publiek in de sauna was heel familiaal en van elke leeftijdscategorie. De inrichting en aankleding van de sauna, zorgt er voor dat je je niet te veel aangestaard voelt bij het rondlopen.

Het complex heeft een groot restaurant waar je heerlijk kan eten, drinken en verpozen. De bediening is vriendelijk, snel, prijslijk en de porties zijn groot. Je zou het verfijnde eten eerder verwachten in een trendy restaurant dan in een sauna.

Kortom: wij waren behoorlijk onder de indruk van dit complex. De toegang voor een saunabeurt is wat hoger dan vergelijkbare complexen, maar de sessie in de Kelo alleen maakt dit prijsverschil zeker goed.

Bram

Sauna Molenhoeve in Broechem Ranst

Sauna Molenhoeve in Broechem Ranst

( twaalftal km van Antwerpen)

Met zijn 3 zwembaden waarvan één verwarmd, 5 sauna- en dampcabines, een prachtige deels-tropische tuin, een gezellig brasserie-restaurant en verder alles wat er nog meer bij hoort, is dit volgens velen een der betere sauna-complexen in België. Op weekdagen is het er overdag niet overdreven druk zodat men er uitstekend kan relaxen. Haast dagelijks wordt er speciale löyli (aroma-dampstoot met ijs en fruit) georganiseerd. Deze sauna is niet nieuw maar wel degelijk onderhouden.
Specificaties kan men vinden op de hieronder vermelde website.

een regelmatige bezoeker
Jip

Sauna Molenhoeve - Van den Nestlaan 70 - BROECHEM - website »

Sauna Fitopia in Edegem

Sauna Fitopia in Edegem

Wij waren verwonderd dat Sauna Fitopia nog niet op jullie web site stond.

Reeds één jaartje gaan wij maandelijks naar sauna fitopia in Edegem. De eerste indruk is even schrikken van de drukte in het fitness en danslokalen, maar eens de trap op naar het saunacomplex ... één en al rust en stilte ...

Dit is echt een sauna waar je nog eens kan genieten van de pure stilte en er is geen rook van rokers. Er zijn voldoende Sauna 's, zwembad, stoombad, jaccuzi's, enz... je kan er ook lekker eten. Het is er zeer proper en vooral super vriendelijke bediening. Wij keren er tevreden terug!

Carolien & Olivier

Fitopia Wellnesscentum - Mechelsesteenweg 154 - Edegem - website »


Als regelmatige sauna bezoekster wil ik graag meedelen dat ik Sauna Fitopia in Edegem echt klasse vind!
Verschillende sauna?s, jacuzzi?s binnen en buiten, een binnenzwembad met massage stralen en sinds kort een prachtig buitenzwembad zorgen voor een fantastische ontspanning. Degelijke materialen en hygiëne zijn er troef, alsook de vriendelijkheid van het personeel.

Het restaurant is licht en luchtig door de grote vensters en de gerechten zijn heerlijk. De leeshoek bij de openhaard en een rustruimte met waterbedden maken het geheel compleet. Voor mij een tweede thuis. Een bezoekje waard dus!

Diane

Sauna Aquarein in Grobbendonk

Sauna Aquarein in Grobbendonk

Geachte,

Graag hadden wij u op de hoogte gebracht van een nieuw sauna en wellness complex te Grobbendonk. Dit is geopend sinds Vrijdag laatstleden 4 December. Het complex beschikt over 5 verschillende sauna's waaronder bio met geur en kleur, steensauna met natuursteen bekleed die de warmte op een aangename manier verspreid, panoramasauna met zicht op het bos, een ondergrondse opgietsauna en infraroodsauna, oosterse ruimte met hammam, binnen buitenzwembad, voetenbad, koud en warm doorloopbad, jacuzzi enz.

Tevens is er ook aan de innerlijke mens gedacht met een horeca gedeelte en de nodige rustruimte. Wilt u liever ook wellness beleven dan kan dit ook, er zijn vijf cabines voorzien waarvan één duo-behandelingskamer om u samen te laten genieten.

Mocht u nog vragen hebben Eddy

Sauna Aquarein - Herentalsesteenweg 2 - Grobbendonk - website »

Saunacenter Jona, in de Kempense gemeente Herselt

Saunacenter Jona, in de Kempense gemeente Herselt

Een vijftigtal kilometer van de Nederlandse grens verwijderd, is wellicht de meest naturistische sauna van België. De klanten zijn niet enkel in de cabines naakt, maar velen dragen ook geen kleren op de ligweide en zelfs niet in de rustruimtes. Dat komt omdat de eerste klanten leden waren van de naturistenvereniging Solaris van het nabije Mol. Met zijn barnumreclame lokte de eigenaar massa's niet-ervaren saunagangers en die lieten zich inspireren door het voorbeeld van de naturisten.

Met zijn entree van 450 fr (ongeveer 25 gulden) is Jona een van de goedkopere Sauna 's, zeker als je zijn uitrusting bekijkt: drie ruime cabine's (droog, nat, houtgestookt), stoombad, bubbelbad, groot (subtropisch) binnen- en buitenzwembad, wisselbaden, grote zonneweide... Ook het gebruik van de (talrijke) zonnehemels is in de entree begrepen. Wie voor 11.30 u arriveert krijgt er bovendien nog een gratis uitgebreid ontbijt bovenop.

Door de lage prijzen en de grote promotie-actie trekt Sauna Jona bijzonder veel volk. Er is spijtig genoeg niet genoeg personeel om al de klanten op een behoorlijke wijze in de bar en het restaurant te bedienen en de sauna nog kraaknet te houden ook. Gevolg: op sommige momenten ligt de sauna er nogal rommelig bij.

De grote verdienste van de sauna-eigenaar is dat hij door zijn bizarre prijzenpolitiek (het is mij een raadsel hoe de zaak nog winstgevend kan zijn!) zeer veel nieuwelingen naar de sauna lokt en zodoende massa's mensen doet participeren aan een bij uitstek naturistisch gebeuren. Voor de verbreiding van het naturisme in België doet de eigenaar (die niet verlegen is om zelf naakt een sauna te nemen) veel meer dan al de traditionele naturistenverenigingen samen. Let wel: dat doet hij niet uit idealistisch motieven, maar louter om zakelijke redenen. Hopelijk ben je iets met deze informatie.

Groetjes, Herwig Laenen

Jona Saunacenter - Wolfdonkse steenweg 91 - Herselt - website »


Beste,

Jona sauna, daar waar ik al jaren ga.

Goedkoop maar soms loopt het toch wel wat over. De inrit is al maanden voorzien van grote diepe kuilen ... staan vol met water. Echt niet meer te doen. Buiten zijn de 2 douchezuilen aan het afbrokkelen en de tegels rondom liggen er los. Die douches staan er al 5 jaar en nog nooit zijn deze in gebruik geweest. Ondanks dit installeert men er nu een nieuwe sauna, de rustruimte met open haard wordt hiervoor opgeofferd.

Nochtans, vorig jaar is het houtwerk in de sauna's vernieuwd, ook nieuwe douchkoppen met thermostaat. Het is toch wel wat, een gedeelte ligt er verwaarloosd bij, en men prutst maar wat verder aan nieuwe projecten.

We gaan op zoek naar een ander rustig saunagebeuren.

Mvg Marc


Beste,

Vorig weekend naar sauna Jona geweest, tot onze spijt was dit niet een van onze beste sauna ervaringen.

De sauna omgeving was niet al te proper, zwarte voegen op de vloer, stof (zeer veel) aan de ventilatoren achter de binnenjacuzzi, mensen die zonder handdoek in de sauna zaten, mensen die zonder douchen in het zwembad of jacuzzi stappen enz? Wel waren wij te spreken over het aangeboden ontbijt, alleen de eetruimte achteraan was wat duister. Zelf alles halen en wegzetten daar kunnen we mee leven, maar de tafels worden ook niet afgekuist.

Al bij al niet voor herhaling vatbaar, door het niet al te hygiënisch uitzicht.

Hopelijk doen de eigenaars hier iets mee, met wat moeite zou het een goede sauna kunnen worden.

Mvg, Willy


Beste,

Ik heb me jaren zeer goed kunnen ontspannen in sauna Jona te Herselt. Ik vond het zeer fijn, en heb er sauna vrienden gemaakt we kenden elkaar van in de sauna en plots is deze sauna dicht bij gevolg mensen die we kenden en meerdere keren een gezellige babbel hebben gehad zijn nu plots een andere weg in geslagen. Mijn vraag, naar welke sauna gaan deze mensen nu?

Peter

Sauna Hezemeer

Sauna Hezemeer

Als je op zoek bent naar een superprofessioneel gerunde sauna, met een goede en bij momenten culinair hoogstaande keuken, dan moet je zéker 's langs bij Sauna Hezemeer. Ik heb er bijvoorbeeld op 1 november een overheerlijke parelhoenfilet gegeten tegende ongelooflijk democratische prijs van 440 BEF ! Wie doet beter ?!
Het is niet voor niets dat deze sauna reeds bezocht werd door TV1, meerdere magazines, en ook héél wat BV's (Bekende Vlamingen).

Het complex wordt gerund door een aantal gedreven zakenmensen die kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel houden. Ook op de nodige rust wordt toegekeken; een sauna is immers nog wél iets anders dan een kinderspeelparadijs. Je hebt er 4 sauna's, 1 stoombad en 1 jacuzzi.

Maar daarnaast is er ook nog een beauty center, waar je voor ale mogelijke lichaamsverzorgingen terecht kan. De prijs is aanvaardbaar, zeker gezien de kwaliteit die er tegenover staat (600 BEF); het kan echter goedkoper indien je bvb. een 20-beurtenkaart aanschaft.

Het complex is kraaknet en zéér licht door zijn constructie.

Het gebouw heeft echter door architecturale fouten te lijden gehad van alle mogelijke vochtinsijpelingen, waaraan geregeld verholpen wordt en waar je als klant eigenlijk geen last van ondervindt. In de relaxruimte met open haard, merk je aan het parket dat er een structureel probleem is.

Maar da's dan ook het énige wat je als negatief aan dit prachtig complex kan toeschrijven. Een absolute aanrader voor de échte saunaliefhebber, die op zoek is naar comfort en kwaliteit.

Patrick Hebb

Sauna & Beauty Hezemeer - Hezemeer 14 - Laakdal - website »


Hallo,

Wij zijn vaste klant bij sauna hezemeer.

De informatie die jullie vermelden (4 sauna's) klopt totaal niet meer. Er is heel wat uitbreiding gebeurd. Wij zijn alvast tevreden klanten. Er is heel wat variatie, het is er proper, lekker eten, vriendelijk personeel, rustruimtes, een splinternieuwe hamam (2007). Enkel de temperatuur van de zwembaden zou iets warmer mogen. Voor de rest alleen maar aan te raden.

Groetjes Miep

Espace in Kalmthout

Espace in Kalmthout

Een heel gezellige sauna, vlakbij Bergen en Roosendaal bleek Familiesauna Espace, in het Belgische Kalmthout.

De uitrusting is volledig met binnen en buiten sauna's, zwembaden, whirlpool, hammam,... Daarenboven is het heerlijk je te laten verwennen met een beauty behandeling of massage.

Ook de kaart in de bistro is lekker en verzorgd. En zelfs de prijs is een aangename verrassing: 25fl inkom en al een dagarrangement voor 60 fl.

Eric

Sauna Espace - Putsesteenweg 52 - Kalmthout - website »

Thermen Mineraal te Rijmenam

Thermen Mineraal te Rijmenam

Wij hebben Thermen Mineraal te Rijmenam nabij Bronheiden België in juli '02 bezocht. Zij hebben ook een site waardoor je een goed beeld krijgt van de sauna.

Wij werden aller vriendelijks ontvangen door de eigenaar en heel goed geïnformeerd waar alles te vinden was met de temperaturen erbij.

Onze voorkeur ging uit naar een sauna met een hotel, immers na een dagje sauna en diner leek het ons gezellig om ook te overnachten in het zelfde komplex. Nou dat hebben we geweten na het onthaal zaterdagochtend hebben we genoten van alle verschillende Sauna 's droge en nate het was een eldorado. Ook hebben ze een doorloop bad met koud en warm water waardoor de huid geprikt wordt zeker de moeite waard. 2 Whirlpools.

Uitgebreide rust ruimtes zijn zeer de moeite waard. Er is een grote tuin waarin ook een sauna is. Groot verwarmd buiten zwembad. Beauty gelegenheden. Restaurant met bar. Men heeft een grote niet rokers zone; in het hele gebouw een niet roken beleid. Vanuit het restaurant kan men zo het sauna gedeelte inkijken toch is dit niet storend en eigelijk makkelijk zodat je gelijk meer met de rondes kan doorgaan. Het restaurant is voortreffelijk de kaart heeft alleen maar dagverse produkten. Er is een uitgebreide kaart met lunches en diners. De 8-tal hotelkamers zijn ruim van opzet met grote bedden, 4 sterren. Op zondag heeft men een brunch vanaf 9.00 uur, rijkelijk voorzien van alle lekkers en veel vers. Wij hadden arrangement Van Gogh en konden bij het onthaal al een keuze maken voor het diner. Zondag in de namiddag zijn we na een gezellig verblijf in een zeer aangename ambiance huiswaarts gekeerd.

Op zondag is er familiedag en ons viel op dat de ouders met kinderen gezellig rustig waren zelf in gedeelte van de rustruimte welke onderdeel uitmaakt van een groot ruimte waar ook een koud waterbad is. Een aanrader mede door het hotel gedeelte! Volgens ons is dit de enige sauna met hotel zowel in België als Nederland.

Mar en Geert

Thermen Mineraal - Weynesbaan 34 - Rijmenam - website »


Goede Morgen,

Bij deze wensen wij te laten weten dat de administratie van Thermen Mineraal niet op rolletjes loopt. Een geschenkbon aan vrienden die een jaar geleden betaald werd (met juist nummer van de bon!) werd door het baliepersoneel bestempeld als onbetaald en deze betaling moest dan maar diezelfde avond 'bewezen' worden.

De manier waarop wij door de receptioniste behandeld werden heeft niets met beleefdheid te maken wel integendeel, één of andere vorm van verontschuldiging was volgens ons meer dan op zijn plaats maar in plaats daarvan werden wij (de schenkers van de bon) de dag nadien nogmaals afgeblaft.

Onze tip om de betaling van de bon te checken bij aankomst (wanneer de boekhouding nog aanwezig is) in plaats van 's avonds na 8 uur, werd afgewimpeld als 'bemoeizucht'.

Het zou nochtans een tiental vaste bezoekers van deze sauna tevreden gestemd hebben in plaats van nu teleurgesteld.

Ilse


Goedendag,

Bij deze wil ik u het een en ander vertellen over ons sauna bezoek aan 't Mineraal. Wij komen uit Nederland en hebben in een sauna bij ons in de buurt over 't Mineraal gehoord. Wij werden getipt, dit omdat bij deze sauna hotelkamers zijn. Dus ik een weekend geboekt, 23 en 24 augustus samen met mijn vriend!! Geweldig, men wordt er heerlijk in de watten gelegd, mooie ruime hotelkamer, en een schone sauna. Zaterdag eerst heerlijk Mechelen in en daarna de rust van de sauna opgezocht. Zondagochtend staat er dan een heerlijk ontbijtbuffet klaar. Kortom een heerlijk weekend, en qua prijs kunnen wij niet zeggen dat het zoveel verschilt met Nederland.!!

Afgelopen weekend nogmaals in 't Mineraal geweest, nu samen met mijn vriendin. Dit keer hadden wij het geluk dat het afgelopen zondag 21 september stamgastendag was. Eten en drinken (in buffet vorm) volop aanwezig. Achter in de tuin kon men heerlijk verschillende gerechten halen van de BBQ. Men serveerde zelfs halve kreeft op een visplateau. Champagne kon men drinken zoveel men maar wilde. Nu weet ik natuurlijk dat de eigenaar zo uitpakt, 1x per jaar naar zijn vaste gasten. Maar dan nog, in deze vorm en wat er allemaal op het buffet stond, geweldig gewoon. Op zijn Nederlands gezegd wij vielen met ons kont in de boter!!!! Voor het team van 't Mineraal, heel hartelijk bedankt voor deze fijne weekenden.

Met vriendelijke groet, Tamara





SAUNA ONLINE . BE

HCG Tablets: de ECHTE afslankkuur!
| Contact | Privacy en Copy Right | Disclaimer | Links | SiteMap |